Waarschuwing: Dit is een automatische vertaling van de machine. Er kunnen onjuistheden of onvolledigheden.
       

Wat is Civilization I?  

In het kor: De regering naar voren gekomen als een machtig instituut tijdens de eerste periode van de wereldgeschiedenis als het los van de tempel cultuur van Egyptische en Mesopotamische stadstaten en ging naar de oorlog tegen buurlanden. De geschiedenis van de eerste beschaving beschikt conflict tussen landbouw- en nomadische volkeren en militaire concurrentie tussen de koninkrijken van de nederzettingen. Deze periode culmineerde in de vorming van grote politieke rijken die totalitaire controle in de samenleving uitgeoefend.

******* ******* ******** ******** ******** *******

Civilization I is een naam gegeven aan de aard van de samenleving die in het 4de millennium voor Christus ontstond in Egypte en Mesopotamië en op andere plaatsen op latere tijdstippen. Dit was de verstedelijkende samenleving, die zich ontpopt als de mensheid ontgroeide dorpsleven en creëerde stadstaten. Samenlevingen ondernam gemeentelijke irrigatieprojecten, die zich bezighouden met uitgebreide handel en verkeer, werd sociaal gelaagd, benut geschreven verslagen, begroeven hun regeringsleiders in uitgebreide graven, en ging naar de oorlog.

De functie oorlog maken opvalt in deze periode van de geschiedenis. Tijdens de eerste historisch tijdperk, werden kleine stadstaten geconsolideerd in koninkrijken, en koninkrijken in grote politieke rijken. Van een embryonale staat, overheid als instelling ontwikkeld om de verschillende functies die we vandaag zien zijn. Om de geschiedenis van deze beschaving te vertellen is om de wereldgeschiedenis te zien zoals het van oudsher verteld - de opkomst en ondergang van de politieke dynastieën, koninkrijken en keizerrijken. Oorlog, politieke intriges, koninklijke huwelijken en zulke dingen zou het verloop van de gebeurtenissen te rijden.

De korte maar spectaculaire carrière van Alexander de Grote zou een belangrijk deel van deze geschiedenis als zou die van Julius Caesar, Augustus Caesar, farao Narmer, de Chinese keizer Shih Hwang-ti, en Cyrus II van Perzië. Dus zou de barbaarse invallen die beschaafde samenlevingen bedreigd en soms viel hun politieke regimes.

De faraonische dynastieën van het Oude Koninkrijk, het Midden Koninkrijk en Nieuwe Rijk (2700-1090 voor Christus) zijn als een boekensteun verankeren van het eerste deel van dit tijdperk. De andere boekensteun, het verankeren van het laatste deel, zou de opvolging van de Chinese keizerlijke dynastieën, die in 221 voor Christus begon zijn en eindigde met de val van de Ch'ing dynastie in het jaar 1912 Tussendoor vindt men de Babylonische rijk van Hammurabi, de Hettitische en Assyrische rijken, de Achaemenian Perzische rijk, het Romeinse rijk, Parthische rijk, en vele anderen. De Nieuwe Wereld rijken van de Maya, Tolteken, Azteken en Inca samenlevingen behoren ook tot deze beschaving.

Een belangrijk element in de beschaving in dit stadium was ideografisch schrijven. Terwijl tribale samenlevingen missen vaak geschreven taal, had alle bekende beschavingen met de mogelijke uitzondering van de Inca dit vermogen ontwikkeld. Ideografisch (in tegenstelling tot alfabetische) schriftelijk maakt gebruik van een uniek symbool voor elk woord. Dit is een ambacht voor professionele schrijvers. Er wordt aangenomen dat het schrijven werd uitgevonden in Sumer (Mesopotamië) aan het eind van de 4e eeuw voor Christus niet lang na de eerste stadstaten verscheen.

De eerste beschaving wordt gekenmerkt door de opkomst van grote politieke rijken en door primitieve vormen van schrijven. De Romeinse, Parthische, Kushan, en Han-Chinezen rijken - - die bestonden in het begin van de 3e eeuw na Christus, voordat de Hunnen en andere nomadische stammen binnengevallen hen zijn hoogtepunt zou het sterrenbeeld van vier politieke rijken zijn. Later probeert universele staten in Europa, zoals Karel de Grote, Napoleon of Hitler's te herstellen, hebben consequent gefaald. De Chinezen, echter in geslaagd herstel van dynastieke regel na periodieke intermezzo's van barbaarse verstoring.

Voor een meer volledige geschiedenis van Civilization I, lees vijf tijdperken van de Beschaving, hoofdstuk 4.

 

Klik voor een vertaling in:

Engels - Frans - Spaans - Duits - Portugees - Italiaans  

vereenvoudigd Chinees - Indonesisch - Turks - Pools

 


Copyright 2014 THISTLEROSE PUBLICATIES - Alle rechten voorbehouden

http://www.worldhistorysite.com/populationk.html